Quinoa med avocado
Råvarer:
50 g. Quinoa
2 stk. Avocado
10-15 stk. små Tomater
1 Skalotteløg el. Rødløg
1 pt. Koriander
1-2 stk Lime
Olivenolie, Salt/peber
🕑 Tid: ca. 20 min.
Mad til: ca. 2 pers.
Fremgangsmåde:
Skyl quinoaen grundigt, inden den koges i saltet vand i 12-15 minutter, hvorefter den drænes for vand og køles.
Løg snittes i små tern (evt. marineres ternet rødløg i limesaft, salt og peber, et par minutter, for at fjerne skarpheden).
Tomater skylles og skæres i 4-6 stykker.
Koriander snittes fint, og blandes i en skål med løg, limesaft, tomat og quinoa, olie, salt/peber.
Avocadoen halveres og stenen fjernes, hvorefter indmaden skrabes ud grundigt, i en skål.
Den tomme avocado bruges som en smart lille serveringsskål til salaten.
Selve avocadoen moses med en gaffel, smages til med rigeligt limesaft, salt/peber, og serveres ved siden af, som en hurtigt guacamole.
Tip: Hvis du tilfører avocadoen syre, i form af fx. lime- eller citronsaft, når du har åbnet den, undgår du at den bliver brun (oxiderer) med det samme. Den holder sig også bedre, hvis du holder avocadostenen sammen med avocadoen, efter åbning.