Quinoa-risotto med græskar og kerner
Råvarer:
● 400 g hokkaidogræskar
● 1 spsk. smagsneutral olie
● 1 fed hvidløg (gerne sort, fermenteret), finthakket
● 1 æble, grofthakket
● 1 stort løg, grofthakket
● 1 citron, saft og skal
● 4 dl grøntsagsfond
● Salt og friskkværnet peber
● 300 g hvid quinoa
● 200 g hel boghvede
● 50 g solsikkekerner
● 6 dl vand
● 1 tsk. salt
● Urter til anretning (bronze-fennikel, løvstikke, dild)
Mad til: ca. 4 pers.
Fremgangsmåde:
● Vask hokkaidogræskaret, fjern stilk og kerner og skær det i grove tern.
● Sautér løg, hvidløg og æble i lidt olie, til løgene bliver klare. Tilsæt græskartern og steg
yderligere et par min. ved mellemvarme.
● Hæld grøntsagsfond over og lad græskar og de øvrige ingredienser simre under låg i
20-30 min, til det er helt mørt. Tilsæt mere væske undervejs, om nødvendigt.
● Blend det hele, til det er helt glat, og smag til med salt, peber og citronsaft.
● Bring boghvedekerner i kog i letsaltet vand. Tilsæt solsikkekerner samt skyllet og
afdryppet quinoa efter 5 min. Lad det simre under låg i 15 min., eller til de er møre.
● Dræn de kogte kerner for eventuel overskydende væske og vend med græskarpuréen. Smag til med salt og peber.
● Anret quinoa-risottoen i en stor skål og afslut med friskrevet citronskal og en god håndfuld friske urter og eventuelt et dryp god olie eller en spiseskefuld syrlig yoghurt.